Bali ligt in de tropen, dit betekent dat voor westerlingen overal het gevaar van ‘vreemde’ bacteriën en infecties op de loer ligt.
Tips:
- Drinkwater: Kraanwater is géén drinkwater. Drinkwater is verkrijgbaar in de supermarkten, in plastic flessen en gallons van 5 liter. Het is raadzaam om zelfs bij het tandenpoetsen gebruik te maken van water uit drinkflessen. Diarree is vervelend en houdt meestal enkele dagen aan en dit zou zonde van uw vakantietijd zijn.
- Infecties: Gezien de hoge temperaturen op Bali en de eerder genoemde aanwezigheid van vreemde micro-organismen kunnen zelfs kleine wondjes snel ontstoken raken. Desinfecteer wondjes dus zo snel mogelijk met Dettol en/of Betadine. Voor het geval dat u geen eigen reisapotheek mee hebt genomen is in de villa een eenvoudige huisapotheek aanwezig.
- Zon: Ga niet te lang in de zon. De tropische zon is 'moordend' voor onze blanke huid en men verbrandt snel. Zelfs voor korte periodes geldt: insmeren met factor 30 of hoger.
- Hondsdolheid: De Balinese natuur is uitbundig en er is overal leven, loslopende apen, reptielen, insecten en ook veel loslopende huisdieren. Op Bali heerst helaas hondsdolheid. Dus: Hoe schattig de dieren ook zijn: NIET AANRAKEN!!
- Diarree: Bij diarree treed veelal ook vochtverlies en verlies aan elektrolyten (zouten) op. Advies: blijf drinken en eten. U kunt het beste de lokaal goed verkrijgbare isotone sportdrank, Pocari Sweat, drinken. Deze bevat naast vocht ook zouten die, gezien de drank isotoon is, snel worden opgenomen.
Mocht het onverhoopt toch misgaan dan is er een travel clinic in de buurt (24 uur per dag open), vraag hiernaar bij ons personeel. Zorg wel voor een goede reisverzekering.